Vega lokalitet 1

GPS-koordinater: N65°36.729′ E011°47.600′

VegaJuvika Lokalitet 1 12_04

Runding av stein og blokk

Lokaliteten ligger mellom 20 og 40 meter over havet og befinner seg i et felt med stein og blokk ovenfor Juvika. Se mer om kornstørrelse her.

Bestem rundingsgraden av steinene og blokkene ved å sammenlikne de du ser ved skiltet med diagrammet under. Er steinene og blokkene like godt rundet?

I hvilke miljøer blir steiner og blokker slipt og rundet i dag? Har du sett eksempel på et slikt sted på Vega? Hint: Besøk lokalitet 4 (N65°40.036′ E011 47. 759′) eller sjekk bildene derfra.

Tror du steinene og blokkene her er dannet på samme måte?

Hvis det er forskjell på rundingsgrad av steiner og blokker, prøv å forklar forskjellene ut i fra det du vet om det miljøet kornene har blitt rundet i.

Hvor blir steiner og blokker slipt og rundet i dag? Har du sett eksempel på et slikt sted på Vega? Hint: Dra til lokalitet 4 (N65°40.036′ E011 47. 759′), sjekk med bildene fra denne lokaliteten  eller ta snarvegen og sjekk med fasit.

Tror du steinene og blokkene her kan være dannet på samme måte?

Hvis det er forskjell på rundingsgrad av steiner og blokker, prøv å forklar forskjellene ut i fra det du vet om det miljøet kornene har blitt rundet i.

Svar

Svar på spørsmålene finner du her.

Rundingsgrad

Figuren viser rundingsgrad til korn. Trykk på figuren for en forstørrelse.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s